Sunday, April 24, 2011

Strictly for beginners and Simple Minded Cook: Meatball Spagetti dump-it-all

One of my babe ask me this morning

"Assalamualaikum Aida, eh, I miss la spagetti yang kita buat hari tu. Ko buat macam mana dah? aku nak buat tapi dah lupa la..."

Petang tu dia call aku. "Aida, aku dah kat pasaq. Ape bende nak beli?"

MasyaAllah, tak bersabor kawan aku sorang ni. As you wish, darling....



Skip la ingredient. Daripada recipe pun boleh dapat kan..kire sambil menyelam minum ayaq la ni..

1. Tumis bawang besar sebijik dan bawang putih beberapa ulas yang dicincang sampai naik bau..jangan lupa taruk minyak dulu.

2. Masukkan daging cincang dan meatball. Goreng sampai separuh masak. Taruk garam secukup rasa lah.

3.Masukkan Prego plus tomato puree.. kalau ada cendawan butang, ko campak je dalam tu.

4. Last stage, masukkan keju KRAFT seketuil. Kalau ada herba-herba macam Oregano, Thyme ke Rosemary ke. Korang bedal je tabur kat dalam tu. Kasi rasa2 Italy sikit.

Kasi masak lama sikit.

Rebus spagetti tu jangan lupa masukkan minyak dalam setitik due. Kang die lekat2 tak syok makan. Orang cakap, kalau nak sedap lagi, air rebusan spagetti tadi tu masukkan sikit dalam tomato gravy di atas. Pun begitu, atas citerasa masing2 la.

Ok Anis, I wish u best of luck. hehehe. And everybody else 2 :) *gambar ihsan dari imaginasi maseng-maseng*

3 comments:

Cerah Jeff said...

da,post katku da,hahaha

anis said...

nice!!! thnx aida :) but i think nak masak khamis nnt la so that my brothers dapat rse insyaALLAH :)

aida cy said...

cerah: mung punya pasal, 1st day mung balik aku masok ke mung..hehe

anis: that's the beauty of cooking babe..we always put our love one first thing in mind

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails