Wednesday, September 30, 2009

berbudaya sukan jadikanllah amalan.

Berakhirnya bulan 11 ni, genap la setahun setengah aku mengahayun kudrat aku memukul bola kecil yang mempunyai kebolehan melantun tahap tinggi. Korang tengok la sendrik gambar tu,untuk maklumat lanjut,layarlah internet sendiri..kalau aku terangkan jugak,kang cakap aku merendah-rendahkan pengetahuan am sukan korang..



Nampak macam tandas,tapi bukan..Ini adalah squash court.

Ini adalah pemandangan jika semua lampu dibuka( tujuan penggambaran sahaja),selalunya suram je..kalau nak jimat tu,boleh sangat( adibah nor speaking).
.DAh lebih sebulan aku tak main squash ni.Bukan aku handal atau minat sangat tapi itu aja mainan aku memandangkan sekarang musim hujan-petang kat Gombak. Kalau pergi jogging dalam hujan dan basah lencun karang karang jadi cite Kuch-kuch Hota Hai pulak. Tapi tak best pon,percayalah..aku pernah naik motor dalm hujan. Sakit gile kena tujah dengan air hujan yang nak besar gedabak..tajam2 dan laju menikam mata dan pipi gebu aku..ciss..

Anyway,semalam aku jejak lagi kaki ke sana. Macam biasa, aku kena belanjakan RM2 untuk sewa reket kalau aku nak main.


Reket dah disewa, tapi ada satu aja lagi problem. Court semua penuh.So, aku kena tunggu gilian like a decent people always do.kat bilik nombor 4 bunyi Pap!pap! sangat kuat jadi aku jenguk ke sana smantara menunggu bilik kosong

Oh My God..beliau sangat handal.Pakaian dia dah memang macam Datuk Nicole Ann David celup,dengan earphone ditelinga dan headband melengkapkan penampilan dia.Kat dalam beg squash dia,terkeluar 2 reket squash bekualiti tinggi.Tu cerita pasal appearance aja, tak cite hal pukulan lagi.

swoshh!swish!biung!buing!.macam2 bunyi la..lama aku disitu menunggu peluang nak main dan aku sedar hal begini bukan kat bilik no 4 je tetapi kat semua bilik.

Dalam setengah jam aku asyik tengok orang main dan otak aku masih berjalan,aku tiba pada fakta dan reality yang menyakitkan bahawa:

1. Kalau dah lebih setahun setengah main walaupun secara rawak,normal people would probably dah boleh galak memukul2 bola melantun dengan baik..walaupun macam tak berstrategy tetapi masih kemas dan bermaruah.Kes aku pulak, semakin mahir menangkap bola yang bergolek di lantai.Aku dapati,kalau bola tu bergolek laju sangat,ko boleh tahan dengan reket je.Jadi tak payah lari laju2 kejar bola.

2. Selalunya,kalau kau main squash, akan terhasil bunyi ‘Pap!’,’Pap!’ tanda bola kuat bertemu dengan dinding bilik. Kalau yang hebat tu,macam berbeat pulak bunyinya.Kat bilik aku, bunyi yang dihasilkan ialah ‘Dum!’,’dum!’ bunyi orang kejar bola,dan (pause) untuk kutip bola.Bunyi ‘pap!’ slow sahaja sebab pukulan tak kemas. Kadang2 kita dengar bunyi ‘BUMMM!!’ yang kuat macam bunyi orang jatuh ataupun teriakan ‘AARRGG!!’.



aku rasa hasrat pembelian reket squash boleh hold lagi dan reket ini masih berjasa

Friday, September 25, 2009

Lagu ini aku tujukan to Che Yah,Queen of Gelek who the heart always young and...young :)

Penasaran
oleh: Emillia Contessa


video

Kalau belum bisa aku mendapatkan
Oh pria tampan yang jadi rebutan
Sungguh mati aku jadi penasaran
Sampai mati pun akan ku perjuangkan

Memang dia yang paling tampan
Di antara pria yang ada

Aku pun tak merasa heran
Kalau dia yang menjadi rebutan
Memang dia yang paling tampan
Di antara pria yang ada
Semua gadis gila padanya

Semua gadis berlumba-lumba
Untuk mendapat kasih sayangnya
Bermacam-macam cara pun dilakukan
Tiada ubahnya seperti perlumbaan

P/S: Thank Ayah Zie for the precious evidence..lol

RAYA

1.One thing about raya is dat sebanyak mana ko makan ,sekerap tu la jugak ko berak..
worse kes scenario, kakak aku..kene cirit-birit..hilang 2 kilo,chiss..
salah ke aku dengki?
Julap!mana..julap?
______________________

2.Tahun ni banyak sungguh kenduri makan2..kenduri kahwin.Keluarga aku pon sama lar.menu yang sepatutnya lemang dan rendang bertukar kepada gulai daging+ayam pedas+acar timunn+ayaq sirap selasih.
Kalau dah sedara yang kenduri,harus diorang kasi bekal sikit..

Tuan Rumah
: kak ti(mak aku), tunggu sekejap..saya bungkus gulai ngan ayam

Kak ti : tak payah laaa..(mengikut tuan rumah dari belakang ke dapur sambil tangan sempat menyambar buah timun cina atas meja,sungguh aku tak nampak riak menolak)

Kenapa tak boleh je cakap, "ok!" ?
_________________

3.Tahun ni, cam biasa Tok Yah pulang ke Kelantan Dari Ipoh bersama rombongan cik kiahnya yang suka menyakat.watak: mat(kezen no 4),abg u-yie(abang sulung mat),seisi keluarga

Abang u-yie: ouh..adik Aida(aku) serius nampak kurus la..(pause)..tang telinga!!

separuh seisi keluarga: hahahahhaha!!(yang ada uruan sendiri,pasang telinga saja..senyum)

Aku
: tak baik la,puji-puji, then tarik balik *grin*

Mat: tak baik puji separuh2..(pause)..dua belah telinga!! (dengan posing peace lagi)

seisi keluarga:hahahahha!!
Aku: (T____________ T')
__________________

4.Reunion Raya Sester..

time ni ada kawan aku kat belakang,kira macam kerusi dia kat belakang kerusi aku la..aku tengah cakap dengan Faris..beliau berdiri kat depan aku.SSyok kemain dia kutuk aku,kawan aku yang kat belakang turut menyampuk.Aku naik hangin badan,sharp gile aku berpaling ke belakang sambil menjerit "DIAM!!" dan waktu itu juga hingus aku keluar melayang dari lobang hidung,180 darjah pusingan tu...landing tepat kat handbag kawan aku yang kat belakang aku tu...malu siottt!!!



yang pakai spek belakang aku tu mangsa hingus..padan muka..AKU!! wawa..malu..

_______________________

P/S: Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin..

Saturday, September 12, 2009

HotStuFFs

hard to find,
harder to keep,
impossible to have.


cari yang beriman sudey~
*as if beriman tu boleh dapat macam beli kueh kat bazar Ramadhan jew*
This how da*n my brain is..
aku balik rumah dengan laptop dan bilik di UIA, suisnya ada adapter.

Monday, September 7, 2009

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

" Sesungguhnya seseorang itu akan bercakap-cakap dengan kata-kata yang diredhai Allah, dan dia tidak menyangka kata-katanya akan menyampaikannya ke satu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah, dan dia tidak menyangka kata-katanya itu akan menyampaikannyake suatu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah kata-kata itu mendapat keredaan-Nya hingga ke hari kiamat.

"Dan seseorang lain akan bercakap-cakap dengan kata-kata yang dimurkai Allah, dan dia tidak menyangka kata-katanya akan menyampaikannya ke satu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah, dan dia tidak menyangka kata-katanya itu akan menyampaikannyake suatu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah dengan kata-kata itu kemurkaan-Nya ke atas orang itu hingga ke hari kiamat.

(Hadis riwayat Ibnu Majah dan Tarmizi)

Besar harapan aku supaya aku,keluarga,rakan dan Muslim seratanya menjadi antara yang tergolong di dalam kelompok pertama dan dijauhkan daripada kelompok kedua. Almaklumlah,dah memang suka bercakap.Walaupun merapu, cukup-cukuplah swearing tu, Siti Aidayati Binti Che Ya.

Notakaki
: geng2 aku yang girls tu, jangan hanya kerana aku tak gitau nama, korang terkecuali..sebanyak mana aku sayang korang la, aku tanak korang masuk group no.2 tu. Nak minta korang kurang bercakap, macam suruh Ross Geller benci dinasour. Mustahil!..so, kita cakap banyak tapi yang baik2 je.ok tak?

kalu aku swearing jugak, korang tampar je aku dengan kelajuan roket,then blah dengan selamba.Aku faham..

Sunday, September 6, 2009

baju dah masam tak berjemur

Tak tahu aku nak simpulkan diri aku ini sebagai dingin teknologi atau jakun internet atau sangat tak polular. Sehari-hari aku buka Facebook, Blog( selalunya tak ada post baru pun nak post,jarang blogwalking)dan buka email.Within 30min to 1hour, aku dah selesai.Zaman2 awal masuk dulu, semua benda aku teroka.Sekarang aku dah mula hilang interest kat internet.MAcamana aku boleh ngadap sampai 6-8 jam dulu2? Tak la misteri sangat.

Kendian aku masuk youtube, buka Nighiga dan Smosh dan onemanga(yakitate japan!). Aku masih boleh duduk kat meja mengadap laptop sampai laptop muak mengadap aku. Now i know the reason behind baju tak berjemur dan Cikgu Siti balik dari Kota Bharu dengan perasaan macam nak naik hantu.

Ayat hot beliau, " buat la macam ni, esok2 suami ketuk kepala dengan periuk"

tergamak suami aku?

notakaki: esok2, siap la anak pompuan aku, akan aku ulang balik ayat mak aku tu kat dia sampai berdarah telinga.memang tu line nenek aku kat mak aku mase dia bujang2 dulu..

believe me y'all..here IF MOVIES WERE REAL..LOL

video

and..

video

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails