Saturday, May 9, 2009

BErSYUKUR

pernahkah anda rasa diri tidak sempurna?
inginkan hidung lebih mancung, bentuk badan lebih umph!,boyfriend yg hebat dan romantik,pointer yg 4 flat (mcm Zaim tu~rolling eyes*) dan macam2 lagi yg anda rase ada pada org lain tetapi tidak pernah cukup pada anda
(setuasi skrg, kalu kite teliti pepatah Inggeris, sometimes the grass is much greener,on the other side)

tapi Allah pernah janjikan
(serius ak tak igt surah apa tapi korang blh percayakan ak,ak sampai tingkatan 3 skolah agama la..)

Bersyukur dengan nikmat(rezeki) Allah dan Allah akan kurniakan dengan lebih banyak lagi
So, think abt the best parts in your life that im sure even how very unfortune u are to urself, the NIKMAH is plenty that it become uncountable-Alhamdulillah

TAPI! tapi!tapi!..

kalu saye bersyukur dengan berat badan skrg, adakah saya akan diKURNIAkan dengan lebih kilos?
eerr..

2 comments:

haJar said...

ko nih..xkan lar camtu lak..aku rase it's meant to mk ppl to be contented n not be greedy lar..
say,a poor man trima yg dia miskin.it doesnt mean Allah wil mk him poorer.tp klau dia trima jer but x try to improve,mmg lar confirm2 jd poorer..

n u wont shed a pound if u dont try to lose it.tp klau x jd kurus gak, br lar ko trima seadanye...LOL...

aida cy said...

hhummp~
too.many.words.
cannot.register.
brain.collapes

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails