Sunday, August 2, 2009

Aku Tidak Miliki Lelaki ini

“ Bagai perigi mencari timba” merupakn perumpaan yang sangat kerap aku gunakan dalam hal soal bercinta-cintun. Seingat aku, sepanjang ranjau perjalan aku sebagai Hamba Allah dimuka bumi ni, tak pernah walau sekalipun kaum Adam yang memulakan perkenalan kearah ‘itu’.Mungkin disebabkan suratan,takdir ataupun aku yang sememangnya berani (tak reti malu) dalam hal2 hati ni.

.Seperti dara-dara bujang lain, aku memang banyak crushes.Tambah pula,sepanjang hayat aku tinggal di hostel, keadaan nak-boyfriend-tapi-tak-dapat melahirkan paling kurang 10 crushes. Yea,paling kurang 10 dan Yea, aku memang tak ada kerja waktu tu.
Memandangkan hari ini hari Jumaat, tiba-tiba hal crush(lelaki yang amat diminati) tidak lagi dalam katogari Personal. Mungkin juga sebab aku tak pernah serius dengan any of them. Bukan tak nak, tapi seperti yang aku cakap, mereka adalah golongan yang tak dapat aku miliki sebagai boyfriend .So, title diorang samada crush atau ex-crush sahaja. Elevator ke tahap boyfriend belum lagi aku bina. Tak berkesempatan, kalau kita fikir secara positivenya. Cakap pasal ex-crush pula, somehow it is very hard for me to get rid of the crush feeling. Dan aku end up suka kat The Crush for many-many years.Pathetic you might say but, whatever.

Jom kita menyingkap denau Crushes of Siti Aidayati binti Che Ya sepanjang perjuangannya dalam dimensi cinta yang beliau tak kisah sangat pun sebenarnya..

1) NA*M

Jarak Masa: Antara darjah lima hingga tingkatan 3
Lokasi :bermula dirumah. Pada hari raya ke-2 dirumah terbuka. Dia memiliki rambut
Kerinting yang kali pertamanya aku perasan pada waktu itu.Di meja makan.
Sebab suka: dia baik dan dia ada rambut kerinting yang cool.Even sampai sekarang.
Sebab tak Berjaya: Aku tak pernah cuba sebab anggap dia macam abang sahaja akhirnya. Dan dia masih memiliki rambut kerinting.Lagipun kami kezen jarak dekat.Abang sulung dia memang hot habis wa cakap lu.Tak tipu punya.Tapi abang sulungnya tak berambut kerinting.

2) MOHS*N

Jarak masa: tingkatan empat sehingga.....
Lokasi: Dalam dewan perhimpunan aku dah notis dia. Tambah pula kami sama-sama
Menyertai drama pementasan. Basically, kat sekolah la..
Sebab suka: Muka dia seperti Ariel Peter Pen, at least pada mata aku. Waktu itu,
lagu- lagu daripada seberang menjadi kegilaan ramai.Walaupun aku
tak layan sangat, ada juga effect pada aku akhirnya.Syabas Peter
Pen.Pada aku dia baik dan sweet. Gila bermulut manis. Among the reason
the feeling stays still.
Sebab tak bejaya:Dia suka best friend aku dan aku rasa dia boleh dapat je mana2 awek
(yang tak kisah soal ketinggian.hahaha).Kawan baik aku sangat
cantik dan feminine.Aku adalah antara orang yang pertama dia bagi
tahu dan aku tolong sampaikan kat kawan baik aku tu.Kawan baik aku
biliknya sebelah sahaja dengan bilik aku. Mereka couple
tak lama kemudiannya . Love is about letting go,kan ? (sudut
positivenya).Dah dia tanak kat aku, (sudut negativenya). KOrang
pilih la sendiri.

3) ACHEM*D

Jarak :tingkatan lima sahaja
Lokasi : di padang sekolah kot.
SEbab suka : dia berkulit gelap dan nampak macam penjahat. Amat
gangster dan cool pada pengamatan aku.Merupakan lelaki
paling tinggi di sekolah dan berjalan ala model
(kakinya yang panjang membantu).
Sebab tak Berjaya: dia terlalu gangster yang aku takut nak tegur. Kalau dia hambur
aku camne? Dahla maruah aku sememangnya tinggal sekeping
je..takut benar aku dilempengnya jika buat silap sekiranya aku
menjadi girlfriend dia kelak.Aku batalkan niat.

4) SY*D

Jarak masa: semasa masuk matrik sehingga keluar matrik (setahun setengah)
Lokasi :Dalam satu dewan. Dia tengah setting computer untuk kegunaan lecturer bagi
programme orientasi.
Sebab suka: Mukanya seperti Hans Isaac.
Sebab tak Berjaya : Aku buka friendsternya dan kakaknya mengucapkan tahniah atas
kejayaan beliau mendapat girlfriend dan tak sabar nak dapat adik
ipar.Dia reply dengan ceria.Dan aku pantang kacau line orang.
Bukan apa, wat u give u getbback. Esok2, sapa kacau line aku, aku
sepak je kat muka.Serius.


5) AM*N
Jarak masa : Tahun pertama, semesta kedua sehingga sekarang(kot)
Lokasi: Dirumah Silat Cekak Hanafi.
Sebab Suka: Yang ni aku pon tak leh diagnosis sebab aku suka dia. Dah jenuih aku
piker tetapi belum temuin jawaban. Yang aku pasti, ianya crush at a
first sight. Dia pakai baju pagoda dan berkain pelikat pada waktu
itu..sungguh authentic dan aku sukakannya.Cool hair.
Sebab tak bejaya : Dia tak reply messages aku. Macam mana aku nak teruskan usaha aku
kalau dia tak balas msg aku. Walaupun aku ini perigi mencari
timba, aku boleh baca sign2 begitu. And i learn my vow. No harm
made sebab aku boleh cari crush2 yang lain.Aku memang tak ada
kerja.


Kepada crushes aku yang terbaca post ni, sila jangan freak out atau benci aku. Kitakan dah adult. Biarkanlah aku dengan crush2nya. Thanks for adding some spice to the boring and hopeless chapter of my life 
BTW, aku enjoy my life alot, tak ada la pathetic sgt yang macam dalam telahan korang tu :P
XOXO <3

6 comments:

~amy~ said...

weh..ko tinggal sorang lg crush ms kt sester!
ak tau aida..ak tau..

ma.n.al said...

cute~
admire ak kat kaw..
admit dlm blog..
tp crushes ak lgi bnyk kot..
hahha

g-ha said...

ahahahaha...ko nie klakar r aida...
btol kte manal tuh...n ak nye crushes lg banyaaaaakkk dr korg..haha

Anonymous said...

haha da..aku dgr dh blako cto psl ni..hheeh bgs2..lap u da


-budok hk meme bgs sokmo-

huSnaNanuna said...

respek r mu aida..mohs*n eh..chemed eh...oo..baru ku tawu,..hehe...tp lu ade keberanian btrus trg after all these years,,caya ah..btw, i tot he looks like ariel too. aku fan berat peterpan nih. hoho

azera mohamad said...

sy*d berada d kedudukan ke-4?sian ko dio.haahahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails