Tuesday, July 14, 2009

Cara Untuk Kurus

Lalu lintas di Fakulti of Economics and Management Sains tak lapang lagi macam selalu.Aku dan Hajar cuma santai berjalan menuju ke bilik,sempoi sahaja lagak kami kerana kelas 'diyakini' cancel.Kami lalu bahagian belakang berdekatan ATM Bank Islam.Aku tak amik port sangat keadaan sekeliling ,so tak leh discribe banyak2.Kang jadi bohong pula.Bulan2 Rejab ni tak baik tipu..

Dari arah bertentangan kelihatan seorang lecturer lelaki dalam lingkungan usia 50-an.Dressing smart dan langkah mapan ke arah seorang student sambil mulut laju dan kuat menyapa "Syahir(bukan nama sebenar), how r u? u ke tu?"

Kerana tempat tu tertutup, sapaan beliau bergema-gema.Ada tua,tiga pasang mata yang berbaris di ATM termasuk aku menoleh.Sekejap je.Brother tu mukanya sekadar memuaskan sahaja.

"Yes sir" malu2 brother tu jawab.Buku diselit diketiak.

Lecturer lelaki tu sambung lagi " u nampak kurus la, you diet ke?" Kuat dan yakin lontaran vokalnya.Tak ada ragu2 lagi macam sesetengah penyanyi program realiti.

"........." Senyum saja brother tu, aku tak rasa dia mampu buat apa2 mahupun sekeh kepala lecturer tu sekali pun sebab lecturer tu dah veteren.Takut juga dia dapat title derhaka.

" Kurus ni ada dua cara je. Satu kau diet takpun, satu lagi kau bercinta ta..ta..ta.."gema suara lecturer tu memenuhi ruang legar.

Dan aku pulang dengan satu jawapan yang pasti.

patutla aku tak kurus-kurus..

7 comments:

haJar said...

tapi ko dah hampir kurus hr tu..
ade chance, ade chance..

hehe ;P

Ayie a.k.a Nyei said...

ohh..mcm tu yer nak kurus..kene carik awek nih..

Anonymous said...

adik, that entry was so funny!

ma.n.al said...

tapi kalu aku bercintaa..ta..taa...
ak lagi gumuk kot..
ahhaha..sbb tuh tuhan suh ak single..
ahahhaa

aida cy said...

hajar: adakah ini bermakan aku ada chance tok bercinta..ta..ta.. jugak?hemm..interesting

Ayie:teruskan usaha..love is battlefield,bebeh

kak/kak nur: thank u..thank u..im honoured..ill try my best :)

manal: only HIM know what best for us,babe..aint no man gonna make us refuse food..yup! this is crappy bluffing..huhu

g-ha said...

ko da kurus lerr...seyes...
no worries...smart men takes us as we are...haha

aida cy said...

name one man,gha..name one..hahaha
emo semacam~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails