Sunday, July 5, 2009

chef part 2 (t.o.p)

maka berbekalkan pengalaman teori ak melalui asian food channel..ak pon meneruskan journey mmasak ak..


pada satu petang yg henin..kezen ak masak stik
nak dijadikan cerita, tik tu agak kureng masak.so, ak selaku servant(sbb ak yg youngest) kenelah mskkkan balik stik itu dalam microwave

ak masukkan stik..set temperature, masa,done.

akak 1:adik, heat dio ok tak?

aida :ok, dah top dah

akak 1:.........

20 minutes later~

akak 1: dah masak la tu..tadi kan dah separuh masak dah

dgn condifendnye ak kuarkan stik tu..

warna bertukar kelabu...check
bau harum..check
kuah daging..check

aida: da siap dah..(yakin dan bangga)

tapi bila dipotong,rupanya still separuh tak masak..mmg nak kong agaknya microwave ni..ini da mencalar maruah ak sbg chef at home

akak 1: adik, sign top kat microwave ni bkn top heat, die masakkan
top aja..patutamik 'whole' sign.. bukan 'top'..kui3

dan tak sampai 15 minutes, kesilapan minor ak yg mungkin menyebabkan stik hangus dibahagian top shj tersebar serata rumah di Ipoh pada satu petang yg hening

1 comment:

haJar said...

hebat ah mung! lol

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails