Saturday, April 17, 2010

pengalaman flirt dia

you know, starting form 2 and above you take port on things that we call crush, love, flirt and stuffs yang seangkatan dengannya. At that point of time la kot kalau kes aku, org "fffeewwiiitt", muka jadi merah semacam n then macam nak masuk dalam baju macam kura2 di dalam perahu.Jalan laju semacam. Funny tho because that case rarely (a real rare, believe me!) happened..ciss..

kat kampung aku yang cool dan permai ni, setiap Sabtu malam ada pasar malam. Aku tak tahu sejak bila but as far as my memori can flashback,memang pasar malam tu ada sokmo.

Aku tinggal kat asrama sejak form 1 lagi dan kesempatan untuk bertandang ke pasar malam amatlah jarang. So, each time ada peluang aku akan rebut dan guna sebaik mungkin.Namun,little dat i know dat tanggal tahun 2004,incident bakal berlaku yang membuatkan masa depan aku dengan gerai murtabak tidak cerah.

tingkatan 3.digerai murtabak

aku: murtabak satu bang

bro murtabak:satu je? comei la dik.. i like ur nose ( wat the?!).nanti besar( i really tot besar as if meningkat usia, not weight..i guess), gitau abang ek..*grin*.

aku:hulur rm1(those time hampir sume benda kat pasar malam singgit,sekarang macam nak hampeh)dan tunggu je dia amik duit tu. apasal aku rasa lama sangat masa antara aku hulur duit dengan dia amik duit tu.aku da la dah malu tahap selenge dah ni.

ok stop jap.let me terangkan the situasi.

aku memang tak akan selamanya tahu cara nak handle bende samacam yang bro murtabak lontarkan kat aku.


Dia amik je duit kertas biru tu, aku dah lega sikit. Rasa lepas seksa. Rasa nak lari dari tempat tu pun ada..tapi aku tak buat,tak senonoh la lari2 dalam pasar.bodoh ke hape?..anyway,aku terus blah.tak pandang pun wajahnya,aku terus blah..konon jaga air muka la beb..baru kena flirt tu..wahaha

tetiba dia called aku balik

bro murtabak: dikkk!!!

huh! aku berpaling balik kat dia. dengan penuh kekontrolan ayu aku. Apa lagi dia nak ni? i got the point! aku cute! walla!! hahaha

with batting eyes n senyum manja: yea?

bro murtabak dengan muka selumber tak berperasaan: murtabak tertinggal.tak amik.

aku amik murtabak kat meja dia. ada la 5,6 pasang mata jeling2 kat aku..damn u mata yang mempunyai banyak bicara!!

ok,malu..sekali lagi aku rasa nak lari je dari pasar tu..tapi aku tak buat..in fact, aku tak penah buat.

tertinggal barang belian adalah agak normal bagi aku tatapi tak tahu kenapa kesan malu adalah 3 kali ganda lebih berkuasa time tu..oh,tuhan..

2 comments:

ilham said...

hahahahhahahahhahahaa!!! Ure funnnnnnnnnnnnny aidaa.... to me,kalau ada org trying to mengorat mcm die ngorat aida tu, ham akan senyum je and NEVER pandang muka that guy. Kira cam xde la sombong...tapi still jaga pandangan mata gittew kah kah kah. plus kalau x pandang lagiii rasa x malu2.

haJar said...

kalau nk jadi org cool (mcm aku), kau kena blaja xjd glabah bila org flirt cara murah tu..dont know why or how, aku dah slalu ter-praktis..


source:pengalaman gi psr mlm dan tmpt2 seangkatan dengannya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails