Thursday, December 2, 2010

Nak Kawen dah..

aha..ha..sapa2 stalker atau secret admirer aku mesti go like

" Om my Gosh!! dah nak kawen?! menyesal aku tak mengorat. DAYMN!" * sambil ketuk2 bingkai tingkap.

Memang dah nak kawen pon..kakak aku!
ahahaha..panic kan? panic kan my secret admirer..
tu la..aku dah suruh cepatkan langkah, lagi mau secret2 ka? haih..

anyway, dats y aku macam puasa blog dan fesbuk. Sebab aku kena jadi PA dan escort kakak aku p sana sini.* dalam hati: thank God boleh salahkan event sebab tak update blog :p* hoho, not for free weih. So far, aku dah dapat kotak make up yang vintage, tudung Aryani, facial treatment and unlimited access on make up and fast food. Not bad, huh?!

this time around semua ahli keluarga dari semua pelusuk negara Malaysia balik. Ok, exaggerate. Almost all balik dan as the youngest in the family, aku rasa kerja2 maid ni dah jatuh kat kepala aku dah. At least most of the time..
kejap-kejap
"Adik!!! air.."

kejap.. 
"Adik!! nasik" 

kejap..
"Adik!! nak tido mana??"

Aku dah cakap kat mak,nanti dua, tiga hari sebelum majlis aku nak makan tekur kampung dalam dua biji sehari untuk tenaga. Kalau tak mau pengsan aku, kan..penat..kalau korang bukan anak bongsu, korang tak rasa * lap2 air mata dengan hujung lengan baju*

Esok majlis Khatam Quran dan lusanya kenduri.
Dengan berita tentang hujan lebat dan banjir di Kelantan,
besar harapan kami di rumah Cikgu Che Ya sekeluarga supaya sang suria mencelah di sebalik awan tanpa malu2 lagi seolah2 menang battle dengan awan hujan dengan megahnya. Memancar2 gitu gerahnya. Kalau hujan pun nak buat macam mana..hujan tu rahmat. kan?kan? dah musim..


Tula bottomlinye..
aku tak boleh blogging sangat sebab otak jem, kakak aku kawen dan aku autimatik jadi bizi!!

and as for my sister,

 HAPPY WEDDING DAY~

 
                                                   love,
                                                     the greatest Adik 

3 comments:

kak nur said...

yes, you're the greatest adikkk@ PA..!

with such a high maintenance to pay;)

Ms. Shy said...

hahaha..Aida,I miss u!!
apa rasa jadi PA??
Best tak?? lepas ni, ko kawen,ak nak jadi PA lak boleh? hehehe..
All the best to you and family..enjoy the day, baru tak rasa penat :)

to Kak Nuryati,
Selamat Pengantin Baru!!

Tulus ikhlas dari exroomate Aida :)

My Oh My said...

Great blog my dearest drama queen sister! Loved reading it. You will make one great cooking show host. Abe long

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails