Monday, August 16, 2010

the First, Hikayat Cari Jodoh

Korang semua tahu dan ingat kan betapa aku cakap susahnya nak masuk teater dan ataupun berlakon drama kat UIA ni..Susah umpama mengidam makan durian yang masih ada kat pokok (perumpamaan sempena musim buah) ..kau tahu durian itu ada, tapi kau mampu tunggu je la buah tu jatuh bergulik2..kalu tak, puteh mata je la..tak pon, dicuri orang duriannya..pun puteh mata jugak.

Same thing, kalau orang tak ajak ko audition, selama tu la ko hanya mampu telan air liur tengok orang lain perform.. tu tak kira kalau production tu tak buat audition n pilih kawan2 je..tak buka untuk Public. Well guess wat. Dian Sira is not among those jerk..hehe.. dan terima kasih kepada mereka2 yang seangkatan, aku dapat jadi cast untok HIKAYAT CARI JODOH.. hehe..ai laik, bak kata fesbuk.

Pedia? perumpaan durian  tak leh pakai? tak penah tahu pasal impian karut aku tu? Rasa aku ni syok sendiri? tak de keje? Rasa macam nak kutuk blog aku n belah sekarang?

BACE JE BOLEH TAK??...tak~ aku tak marah~ Suka hati aku la!! baik korang baca..aku bagi kang! Ha.kang dah terpakai baju terbalik..korang la ni...( sambil betulkan balik baju)

Anyway,(kembali menaip)
HIKAYAT CARI JODOH  :) 


Ni la, aku nak bagi summery pasal teater ni. Ini berkenaan anak muda nama Adam yang mengembara ke bandar untuk cari awek dia yang berpindah kesana setelah cinta mereka dilarang oleh ibu bapak aweknya. Pun begitu, dia ditemani kawan lamanya, Farouk n ex-GFnya, Shira. OTW diorang kesana, diorg telah menolong seorang nenek kebayan (aku!) dan as repayment, aku membolehkan diorag jumpa 3 lagenda melayu agung yang akan ceritakan kisah cinta diorang, Puteri Gunung Ledang, Tanggang and Hang Tuah.
Moral of story, mesti lah line aku

Nenek Kebayan: Suke hati Adam la..~ Tapi ingat pesan nenek. Jangan dikejar bende yang jauh~ kalau apa yang kita perlukan ada didepan mata kita (tengok ex-GF Adam)..he~he~he

Ok, kita cerita fuck-ta pulak. Guna nombor la..aku da malas nak mengarang ni

1. Ni adalah teater yang paling best dialognya pada aku. Aku tahu la aku tak banyak tengok teater sangat tetapi banyak je aku tengok teater yang dialog macam crap~!. Credit, DIAN SIRA. Sumpah, kalau booleh nak je aku kongsi n taip scrip die kat sini. Takut kene sekeh kat scrip writer je..huhu


PGL: Cinta tak wujud! yang wujud hanya nafsu. Dan manusia sanggup mati kerana nafsu.

Tanggang : Hamba tidak punya akal. Tidak punya perasaan. Hati hamba keras. Keras! Keras seperti batu. Dan akhirnya, batu juga yang menamatkan segalanya.

Hang Tuah :h ahahaha..Jangan katakan semati, sehidup pun tidak pernah. Cinta kami terlarang.

Ni sebahagian yang line aku suke la.besh kan?!

2. There was a time when aku down, seorang 'jejaka' cakap kat aku : Jangan la tension, kaulah sumber kekuatan aku. Sumpah aku terharu. Little dat I know , dia cakap kat sume orang camtu. Damn . Ok, dia Ungak.

3. Aku act, tak suka Adam masa mula2..dia asyik cakap aku tak tengok Syira masa kena tengok SYIRA (Atas stage)..Aku tengok la!!! turned out, he's ok..

 4. Aku rasa keje crews cool gile. Next time aku nak turun bidang tu la.

 5. The guy yang aku cakap aku suke tengok dia coz cute, dengan tanpa segan silunya cakap : AKU TAK SUKE  NENEK KEBAYAN. DAmn la u , Farhan..hek eleh..

6. Terrified and shock when Tok Dalang said : Aku gairah bila tengok SITI ( bukan nama sebenar untuk menjaga maruah) menari. Then, he literally menari depan SITI sambil bukak kot. MasyaAllah *.*'
penah tengok kartun yang jatuh sambil hidung berdarah..ha, camtu la aku hari tu

7.Aku suke2 mereka! nanti kita keje lagi yea! diorang ni la..aku suke la diorang ni, korang paham tak??!!


8. Masa gimmick, menjerit mintak tolong kat econs cafe, aku telah menjadikan bahagian belakang cafe sebagai tempat persalinan..tak senonoh u might say..but u have no idea!!! sob..sob..it was horrible..but yet, oh so..exciting :)

9. Untuk make up kena guna telur..seminngu lekat bau telur..hamik kau!




The three legends and nenek kebayan yang cool..read : aku











 mekasih la beb..aku tak boleh cakap banyak, ini bukan hak milik aku. Im just an element of this owesome and thumbs up play..

 Then again..thanks a lot, cucu sume..


hehehehheHEHEhehehhahahahHHAAHAHhahahhehehe~ ( spookiest style on stage :))

NAK NAIK STAGE LAGI!!!!

credit pictures: Bad, Dian, n SHREk.
 Aku tak de camera, handset aku zaman batu..

2 comments:

anisah shurfa said...

LOR!! Nenek Kebayan was you ke???

Me and my sister watched it on Tuesday night!! Kitorg gelak gile2 kot. I watched it because my friend and classmate was the narrator. But I didn't realise at all that the nenek kebayan was you! Only at the end, bila diorang panggil nama barisan pelakon, and they announced the name "Aidayati" as the nenek kebayan, I thought, 'ek kawan aku Aida ke? Tapi nampak macam lain giler!'

Anyway, I really enjoyed the drama. Best drama I ever watched at Gombak kot, rugi orang yang tak tengok. Congrats on a getting the part, and playing the role perfectly!

mv medi said...

lame xtgk aida on stage.. dtg la utm bwat show wehh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails